Heeft u last van rood, gezwollen of bloedend tandvlees? Dan is dat een indicatie van een mogelijke tandvleesontsteking. Bij ATV-Kliniek in Utrecht werken ervaren tandartsen die u snel van uw problemen afhelpen.
Een vroege diagnose en een snelle behandeling vergroten de kans op een succesvol en voorspoedig herstel. Neem daarom direct contact met ons op voor een consult door te bellen naar 030 – 234 1968 of vul onderstaand formulier in. Na ontvangst van uw bericht nemen we contact op om een afspraak in te plannen.
Consult voor een tandvleesbehandeling aanvragen
Symptomen van een tandvleesontsteking
Met onderstaande symptomen checkt u eenvoudig of u een (beginnende) tandvleesontsteking heeft:
- Overmatig last van tandplak, tandsteen en gaatjes
- Overgevoelig voor warme en koude eten- en drinkwaren
- Vieze smaak of slechte adem
- Rood, gezwollen of bloedend tandvlees (gingivitis)
- Terugtrekkend tandvlees
- Losstaande tanden en kiezen (parodontitis)
Herkent u in één of meerdere van bovenstaande symptomen en vermoedt u dat u een tandvleesontsteking heeft? Neem dan contact op voor een consult of kom langs in de praktijk.
Adres- en contactgegevens
Tandartspraktijk AVT Kliniek
Pieterskerkhof 25
3512 JS Utrecht (route)
Tel. 030 234 1968
E. tandarts@avtkliniek.nlag 8:00 - 17:00 uur
Openingstijden*
Maandag: 08:00 – 17:00 uur
Dinsdag: 08:00 – 17:00 uur
Woensdag: 08:00 – 21:00 uur
Donderdag: 08:00 – 20:00 uur
Vrijdag*: 08:00 – 17:00 uur
*Elke werkdag tussen 12:30 en 13:30 uur zijn we telefonisch niet bereikbaar. Op vrijdag zijn we tot 15:00 uur telefonisch te bereiken.
AVT Kliniek bereiken
In het hart van Utrecht vindt u Tandartspraktijk AVT Kliniek aan het Pieterskerkhof 25. Met de fiets, de auto of het openbaar vervoer bereikt u de praktijk gemakkelijk. In de directe omgeving van AVT zijn diverse bushaltes waar verschillende lijndiensten stoppen. De dichtstbijzijnde bushalte is Janskerkhof. Vanaf daar is het nog maar een klein stukje lopen naar de praktijk.
- Bus 2
- Bus 8
- Bus 27
- Bus 50
- Bus 55
- Bus 74
- Bus U-link 28
- Bus U-link 77
Wanneer u met de auto komt, kunt u het beste parkeren op het Janskerkhof.
Voorkomen is beter dan genezen
Ontstoken tandvlees ontstaat door slechte mondhygiëne, daarom is het belangrijk dat u uw gebit goed onderhoudt. Regelmatig een controlebezoek brengen aan de tandarts en mondhygiënist raden we daarom ook aan.
Ontstaan en behandeling van tandvleesontstekingen
Bacteriën die uit eten en drinken achterblijven in het gebit en niet weggepoetst worden, vormen tandplak. Zonder goede hygiëne en regelmatige reiniging verkalkt tandplak tot tandsteen en dat is niet meer weg te poetsen. Tandsteen moet met een professionele reiniging bij de tandarts of mondhygiënist verwijderd worden.
Als tandplak en tandsteen niet tijdig verwijderd worden, breidt het zich uit naar het tandvlees waardoor een ontsteking ontstaat: gingivitis. Deze vorm van een tandvleesontsteking herkent u aan de rode kleur en lichte zwelling. Als de ontsteking niet op tijd wordt behandeld verergert de ontsteking, waardoor het tandvlees zich steeds verder terugtrekt en tanden en kies los komen te staan. Dan spreken we van parodontitis. In het ergste geval kan het kaakbot zelfs bloot komen te liggen, waardoor tanden en kiezen kunnen uitvallen
Een ernstige tandvleesontsteking moet in sommige gevallen operatief behandeld worden, waarbij het tandvlees met een flapoperatie wordt losgemaakt. Door het tandvlees open te 'flappen' wordt toegang tot de wortels gecreëerd, waarna de tandarts ze reinigt. Lees verder over parodontologie.
Zelfzorg bepalend voor succes behandeling
Om de kans op een goed herstel te vergroten, is het noodzakelijk om uw persoonlijke mondhygiëne te verbeteren. Zonder uw hygiëne goed te onderhouden en uw mondgezondheid te verbeteren is een succesvolle behandeling minder snel mogelijk en duurt het herstel langer.
Na het herstel zal u minimaal twee keer per dag uw tanden moeten poetsen en gebruik moeten maken van flosdraad, tandenstokers of ragertjes om tandvleesontstekingen in de toekomst te voorkomen. Vraag de tandarts of mondhygiënist eventueel om advies en mondhygiëne-instructies.
Kosten en vergoeding
De kosten van tandvleesbehandelingen worden bepaald door de mate van onderzoek en de ernst van de ontsteking. In het geval van parodontitis of een flapoperatie lopen de kosten van de behandeling snel op, omdat de behandeling en nazorg zeer tijdsintensief zijn.
Tandvleesbehandelingen worden vanuit de basisverzekering vergoed indien u jonger dan 18 jaar bent. Als u 18 jaar of ouder bent dient u aanvullend verzekerd te zijn om aanspraak te maken op een vergoeding van de kosten. De vergoeding is afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw verzekering. Raadpleeg daarom altijd uw zorgverzekering voorafgaand aan de behandeling.
Afspraak maken voor een tandvleesbehandeling
Heeft u vragen of twijfelt u of uw tandvlees ontstoken is? Neem dan contact op door te bellen naar 030 - 234 1968 of door op onderstaande button te klikken. We helpen u graag bij het herstellen van tandvleesproblemen en het verbeteren van uw mondhygiëne.